Електријада

Извор: ВикиЕТФ

Електријада је манифестација научног, едукативног и спортског карактера која се одржава сваке године средином месеца Маја. Учесници су студенти електротехнике факултета и виших школа из Србије, Црне горе, Републике Српске, БиХ Федерације, Словеније, Македоније као и гости из иностранства.

Садржај

Програм манифестације

Циљеви Електријаде

Опште о Електријади

Истина, на први поглед, ова манифестација заиста личи на кич, услед шароликости. Утакмице смењују семинаре, који, опет, смењују журке. Из крајности у крајност, рекло би се. Баш као и инжињерски живот, неозбиљни и ноншалантни приступ озбиљној науци.

Додуше, све је ово на први поглед.

Инжињерски живот се најбоље види кроз овакву манифестацију. Игра није само игра, наука и техника нису одвојене од живота, као и што забава није одвојена од озбиљности. Сви ти мозаици су делови богатог и свестраног инжињерског живота, и ту идеју Електријада индиректно истиче. Инжињери држе, нужни, корак са временом кроз сарадњу. Негујући разноликости личности, сарадња се започиње упознавањем на журкама, утакмицама, семинарима, јер немају сви лакоћу комуникативности. У томе је и чар Електријаде јер нуди разне амбијенте које подстичу упознавање. Но све ово није на уштрб професионалности, тј. као својеврсни параван што популарна наука чини науци. Најбитнији члан богатог програма Електријаде јесу семинари. Ту се може упознати са најновијим издацима технологије и науке на врло интимном нивоу. Управо оспособљавањем за рад у савременој техиници алтруизам се истиче као једини начин личног и друштвеног напретка. Основни циљ Електријаде је колективитет, интеракције са колегама на свим нивоима. Много више од семинара, такмичења и просте забаве, Електријада представља један од кључних догађаја за студенте, будуће инжињере! Она је својеврсна увертира у будућност успешног инжињера.

Како отићи на електријаду Popravi.gif

Обавештења Popravi.gif

Електријаде Popravi.gif

2007 Чањ, Црна Гора

Електријада 2007 лого
Електријада 2006 лого

2006 Охрид, Македонија

Резултати такмичења

Презентирани радови

2005 Копаоник, Србија

2004 Игало, Црна Гора

2003 Будва, Црна Гора

2002 Будва, Црна Гора

2001 Чањ, Црна Гора

Спољашње везе

Личне алатке
Именски простори
Варијанте
Акције
Навигација
Алатке