ОО1П1 - Програмирање 1

Извор: ВикиЕТФ
ОО1П1 - Програмирање 1
Предавања др Јелица Протић
др Мило Томашевић
Вежбе Милош Цветановић
Андрија Бошњаковић
Ђорђе Ђурђевић
Семестар 1
Одсек електротехнички одсеци
Статус обавезан
Фонд часова 3 + 2 + 0
Број кредита 5

Програмирање 1 је први у низу програмерских предмета на факултету. Бави се претежно програмирањем у Pascal-у и служи као увод у програмирање. Спада у групу обавезних предмета на првој години.

Садржај

Програм и циљеви предмета

Циљ овог курса је давање широког увида у област програмских језика и упознавање са процесом развоја софтвера са посебним нагласком на процедуалне програмске језике уз коришћење основних структура података у основних алгоритама за претраживања и сортирања.

Пропозиције и начин полагања

Пожељно предзнање

Концепција курса је таква да се не очекује никакво предзнање студента. Ипак, предавања могу бити врло нејасна некоме ко се први пут среће са програмирањем, па је много лакше пратити предавања уз елементарно знање програмирања.

Сродни предмети

Коментари

Пошто предавања нису довољно прилагођена некоме ко се раније није бавио програмирањем (и програмерском логиком), таквим студентима ће самостални рад током целог семестра у многоме олакшати спремање испита. Такође је врло користно изабрати Практикум из Програмирања 1 јер је овај курс управо конципиран да студента, кроз домаће задатке који темељно обрађују пређено градиво из Програмирања 1, упознаје са основним принципима програмирања.

Обавештења

Литература

Књиге и збирке задатака

Архива колоквијума, испита и домаћих задатака

Студентске скрипте Popravi.gif

Спољашње везе

Личне алатке
Именски простори
Варијанте
Акције
Навигација
Алатке