Разговор:Главна страна

Извор: ВикиЕТФ

(савет: да би оставили поруку притисните дугме "+" на врху ове странице)

Садржај

Otvorite deo za prvu godinu

Znam da bi verovatno i ja to mogao, ali da ne kvarim ideju onog ko je smisljao sve, pa nek to neko uradi pa cemo mi prvaci da dodajemo stvari po predmetima....

Додао сам наставни план за прву годину. За пример погледај предмете 7. семетра РТИ-a. Марко Тинтор 03:47, 7 март 2007 (CET)

Писмо

Мислим да би било добро да већ на почетку дефинишемо питање писма - ћирилица или латиница. Како год да одлучимо, најбоље је да буде јединствено на свим странама (евентуално изузимајући странице са коментарима).

Погледао сам мало српску Википедију, они су имали проблема са тим. Изгледа да се тамо радило на конвертовању ћирилица <--> латиница и екавски <--> ијекавски изговор. Марко, да ли можеш да погледаш, да ли је тај софтвер доступан? --Саша Мисаиловић 11:15, 7 март 2007 (CET)

Странице ће се уносити у ћирилици, али ће моћи да се читају и на латиници. Додао сам нове табове за конвертовање: ћирилица <--> латиница Марко Тинтор 00:20, 8. март 2007. (CET)
Екавица и ијекавица не раде тренутно... треба нам (на српској Википедији) програмер заинтересован за то [img]/style_emoticons/default/smile.gif[/img]. У новијим верзијама софтвера се уместо 4 таба за варијанте налазе 2 (ћирилица и латиница), као што је сада на ср. Википедији. --Филип Маљковић 19:57, 8. март 2007. (CET)

Конверзија писама - ако је не треба вршити

Да додам да на страницама које тренутно постоје постоји 'проблем' са страницама кад се врши превођење подразумевано-->латиница-->ћирилица. Латинична слова у формулама/програмском коду се претварају у ћирилична. Било би добро да аутори користе одговарајућу ознаку за делове текста који не треба да се мењају приликом промене писма.

Потребно је да се делови текста које не треба мењати при промени писма напишу унутар блока -{ текст }-

Примери:

Да ли постоји нека скрипта која би аутоматски могла да сав латинични садржај на страници претвори у непроменљив? --Саша Мисаиловић 09:57, 9. март 2007. (CET)

Формуле у латех-у тотално полуде када их променимо из латинице и ћирилицу, а не могу да се додају ни ове заграде јер онда неће да се направи формула. shakal 19:43, 9. март 2007. (CET)

Како да се региструјем?

на страници за регистрацију каже да "За регистрацију, изаберите корисничко име и шифру и кликните "направи налог"."

али нигде не могу да нађем то дугме...

Отварање налога од стране гостију је онемогућено. Пошаљи ми е-маил на tintor@gmail.com, па ћу ти отворити налог. Странице се могу уређивати и без налога. Марко Тинтор 20:14, 8. март 2007. (CET)

Претрага

Када хоћу да тражим неку страну морам да куцам ћирилицом. У реду је то да све буде на ћирилици, али претрага би могла некако да буде универзална. Још један проблем је на пример кад хоћу да нађем предмет IP телефонија. Први део је латиница, а други је ћирилица. Ако тако не укуцам, неће наћи ништа. Једино да се куца једна реч, али то је мало без везе. Јел има начина да се ово среди? shakal 19:21, 9. март 2007. (CET)

Могли би да додамо Google Co-op претрагу. Марко Тинтор 19:27, 9. март 2007. (CET)
Па може. А јел може то да се стави уместо ове претраге и да пише на ћирилици тражи или шта већ? Или би то ставили само као додатно? shakal 19:33, 9. март 2007. (CET)
Ћирилично-латинична претрага ради у новијој верзији софвера. А као што већ рекох, за нову верзију, потребан је ПХП5. --Филип Маљковић 19:36, 9. март 2007. (CET)

Одсеци на основним студијама

Хоћете ли престати више да се играте са насловном страном? Мислим да сте је за последња три дана беспотребно мењали више од десет пута. Не видим уопште зашто је важно кајим су редом поређани одсеци. @Марко: Зашто не заштитиш главну страну, јер ово је бесмислено? Уосталом, иако је то тотално небитно, ја мислим да је боље да распоред одсека буде по азбучном реду, јер је "уређенији" од оног "набацаног". Игор Лукић 19:56, 22. март 2007. (CET)

Не желим да користим заштитне мере, осим ако баш буде потребно. Идеја Викија је отвореност. Што се тиче редоследа одсека, урећени су по количини информација које Вики садржи о њима. Марко Тинтор 15:27, 23. март 2007. (CET)
Да, у праву си за отвореност. Ту се слажем. А нисам провало да је сортирано по количини информација, онда је ОК. Игор Лукић 22:53, 23. март 2007. (CET)

Аутостоперски водич кроз електротехнику

Ракочева идеја ми се свидела, сви који су читали Адамса или гледали филм знају о чему се ради. Чини ми се да би могло бити веома интересантно и занимљиво када би "наш Водич" писали људи који су упућени у материју и који су читали прави Водич и покупили бар мало оног духа који носи Адамсово ремек-дело. Да ли ћемо уопште почињати са овим одељком ВикиЕТФ-а или је то стављено ад акта? Горан Мишковиц 01:28, 23. март 2007. (CET)

Слободно можеш да започнеш. Марко Тинтор 15:22, 23. март 2007. (CET)

Обавештења

Шта мислите о томе да додамо страницу Обавештења која би служила искључиво за обавештења везана за наставу на факултету типа када су вежбе, колоквијуми, да ли су изашли резултати, да ли су оцене уписане на студ сервисе итд? Ја сам до сада то смештао у вести, али мислим да није довољно прегледно и да би се препунило за време, рецимо, испитног рока. Идеја је да се обавештења каче на посебну страницу, чији би извод (пар обавештења са врха) и линк били на насловној страни.

То тек када будемо имали више посета на викију и више обавештења везаних за наставу. Постојећа страница Вести је сувише кратка да би је делили на две. Марко Тинтор 19:31, 14. јун 2007. (CEST)
Личне алатке
Именски простори
Варијанте
Акције
Навигација
Алатке